Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orgazdák és tolvajok pártján a
  2007-12-07 17:55:28, péntek
 
  Orgazdák és tolvajok pártján a kormány?

A kormány elutasítja a fémtolvajok és orgazdák büntetési tételeinek szigorítását
2007-12-06 15:20


A kormánypártok elutasították a fémtolvajok és orgazdák büntetési tételeinek szigorítását szorgalmazó indítványnak még a tárgysorozatba vételét is. Elutasították, vélvén: ami az ellenzék oldaláról jő, az eleve nem jó. Pedig, bárhonnan, bárki is nézi, ebben az indítványban nem volt politika. Nem ingatta volna meg sem a kormányt, sem a miniszterek bársonyszékét és pártjaik tekintélyén sem esett volna csorba. - Sőt!

Mindennapi életünk egyre neuralgikusabb problémája a színesfémek lopásának elterjedése. A sajtó vissza-visszatérően tájékoztat újabb és újabb esetekről, amelyek joggal háborítják fel a közvéleményt. Közterületeket díszítő bronzszobrokat, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából fontos fém alkatrészeket tulajdonítanak el a lelkiismeretlen tolvajok, nem törődve az általuk okozott kárral, az előidézett veszélyhelyzettel. Újabban gyakorlattá vált a színesfémek temetőből történő ellopása is, ami számos embertársunk kegyeleti érzéseit sérti durván. A Kereszténydemokrata Néppárt másodszor terjesztette a T. Ház elé a törvényjavaslatot az ilyen természetű cselekmények megítélésének szigorítására érdekében. Az első már a kapuban, bizottsági szinten elbukott. Azóta egyre riasztóbb hírek látnak napvilágot, Dr. Latorcai János és Dr. Salamon László pedig - átdolgozva - ismételten benyújtották indítványukat, kérve az Országgyűléstől a tárgysorozatba vételét. Javaslatuk lényege a szigorítás: három évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető a jelentős, vagy különösen nagy érékre elkövetett lopás, illetve "ha az orgazdaságot nagyobb értékre, kulturális javak körébe tartozó tárgyra, színesfémre vagy színesfém-ötvözetre követik el." Dr. Salamon László és Dr. Rubovszky György próbálta meggyőzni a kormányt, s pártjainak képviselőit.

- A törvényjavaslatunk kétirányú szigorításra tesz indítványt. Egyfelől javasoljuk a büntető törvénykönyv módosításával a színesfém, illetve színesfémötvözet eltulajdonításának szigorúbb büntetését oly módon, hogy a színesfém vagy színesfémötvözet eltulajdonítása a továbbiakban képezzen minősített esetet, és ez a minősített megítélés minden értékkategóriában jelenjen meg, s a most meglevőhöz képest eredményezzen szigorúbb büntetést. Másfelől javasoljuk, hogy az orgazdaság megítélésében is képezzen külön minősített esetet az, ha az orgazdaságot színesfémre vagy színesfémötvözetre nézve követték el. Ugyanis, az ilyen lopás a tolvajok számára azért kifizetődő, mert bőséggel akadnak orgazdák, akik ezeket a tárgyakat - miközben a napnál is világosabb, hogy bűncselekményből származnak - nyerészkedési céllal, készséggel töredékáron megvásárolják, átveszik.

- A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportja úgy látja, hogy bár többféle eszköz is igénybe vehető a színesfémek és színesfémötvözetek eltulajdonításának visszaszorítására, a büntetőjog szigorításának eszközéről nem mondhatunk le. Ezekkel a bűncselekményekkel szemben a legteljesebb szigorral és minden oldalról körülbástyázva, következetesen kell fellépni.

- Teljes mértékben egyetértünk abban, hogy a büntetőeljárás eredményességének növelése legalább olyan fontos kérdés, mint a más eszközök igénybevétele, de a büntetőeljárás hatékonysága, visszatartó ereje akkor igazi, ha a tolvajok és az orgazdák úgy érzik, hogy lelepleződésük esetén komoly joghátrányokkal kell számolni. Mi azt gondoljuk, hogy az is fölbátorítja a tolvajokat és az is fölbátorítja az orgazdákat, hogy a büntetőjogi fenyegetettsége ezeknek a cselekményeknek nem kellő mértékű.

***

Kérte Dr. Salamon László: ne utasítsák el a Kereszténydemokrata Néppárt javaslatát csak azért, mert ellenzéki frakciótól származik! Kérte Dr. Rubovszky György is:

- A statisztikai adatok szerint az elkövetési értéket tekintve a bűnözésnek mintegy másfél százalékát teszi ki a színesfém-kereskedelem, ehhez képest a felderítési aránya elenyésző. A színesfémlopás és az ezzel összefüggő orgazdaság nagymértékű elterjedése következtében közterületi szobrokat, emlékműveket tulajdonítanak el, csekély anyagi haszon reményében, a társadalomnak azonban nagyságrendekkel nagyobb károkat okozva. Ez a bűncselekmény tipus komoly baleseti veszélyeket rejt is magában, hiszen közlekedésbiztonságot garantáló szerkezetek, alkatrészek eltulajdonítása baleseteket, katasztrófákat is előidézhetnek.

- A kereszténydemokrata frakció úgy ítéli meg, hogy a kormány álláspontjával szemben nem elég szigorú a törvény. Ma nem tud kellő visszatartó erővel bírni, éppen ezért minden körülmények között indokolt és feltétlenül szükséges ennek a kérdéskörnek az újragondolása. Most azonban nem arról kell dönteni, hogy elfogadják-e változatlan formába az indítványunkat, hisz módosítható, hanem "csak" arról, hogy olyan problémának ítéli-e meg az általa fémjelzetteket, amiről érdemes és szükséges beszélni. A kérésünk tulajdonképpen "csupán" annyi, hogy az elszaporodott kulturális, temetői és nem utolsósorban a tömegközlekedéssel kapcsolatos színesfémlopások súlyára és szaporaságára való tekintettel ezt a kérdést minél előbb próbáljuk orvosolni, találjuk meg a kellő visszatartó erőt. Ennek érdekében kérjük a Tisztelt Házat vegye tárgysorozatba a törvényjavaslatot!

***

Mintha a falnak beszéltek volna. Az Országgyűlés 161 igen szavazattal, 179 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett az előterjesztést nem vette tárgysorozatba. Ember nem hinné el, ha nem lenne igaz. Egyetlen liberális, egyetlen szocialista képviselő sem volt, aki legalább egy jó szót ejtett volna mellette. Szerintük "az érvényben lévő törvények szankciói elégségesek, egyébként pedig a büntetési tétel szigorítása semmit nem old meg." Az MDF-et pedig nem érdekelte, senki nem szólt, sem érte, sem ellene. Tán arra gondoltak: az ő szobrukat aligha viszik el, - ugyanis nem lesz nekik...

(forrás: kdnp.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: színesfémötvözet, nagyságrendekkel, bűncselekményből, színesfémlopások, lelkiismeretlen, eltulajdonítása, országgyűléstől, cselekményeknek, joghátrányokkal, fenyegetettsége, büntetőeljárás, álláspontjával, tárgysorozatba, bronzszobrokat, fémjelzetteket, neuralgikusabb, tulajdonképpen, indítványunkat, közterületeket, tulajdonítanak, szigorításának, katasztrófákat, színesfémlopás, következetesen, lelepleződésük, körülbástyázva, előterjesztést, megítélésében, következtében, indítványukat, elszaporodott, módosításával, újragondolása, bűncselekmény, nyerészkedési, igénybevétele, kormány elutasítja, kormánypártok elutasították, tárgysorozatba vételét, ellenzék oldaláról, miniszterek bársonyszékét, színesfémek lopásának, vasúti közlekedés, lelkiismeretlen tolvajok, általuk okozott, előidézett veszélyhelyzettel, színesfémek temetőből, ilyen természetű, orgazdaságot nagyobb, büntető törvénykönyv, színesfém vagy, továbbiakban képezzen, Kereszténydemokrata Néppárt, Latorcai János, Salamon László, Rubovszky György, Kérte Dr, Tisztelt Házat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy lelki imádság  Egy hatékony szolga  Png férfi  Adakozás  Nagyi telefonál  Szép estét  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogy lehet megtartani  Neked tudnod kell  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Hiányzik  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Irgalom és ítélet  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Csak a fogyatkozás látható  Png telefon  Éretlen vers  Erdőn  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Mai harmónia kártyám  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Elköszönt  Hogy lehet megtartani  Png ház  Fekete-erdő desszert  Örülök, hogy látlak!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szívem  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem  Lóhere  A televizió nem a kultúrát kép...  Hiányzik  Hazára minden embernek szükség...  Reggel van  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Zilahy Lajos gondolata  Png lepke  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Szívem  Irgalom és ítélet  Mi lenne ha  Png cica  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Lóhere  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány elutasítja, kormánypártok elutasították, tárgysorozatba vételét, ellenzék oldaláról, miniszterek bársonyszékét, színesfémek lopásának, vasúti közlekedés, lelkiismeretlen tolvajok, általuk okozott, előidézett veszélyhelyzettel, színesfémek temetőből, ilyen természetű, orgazdaságot nagyobb, büntető törvénykönyv, színesfém vagy, továbbiakban képezzen, minősített megítélés, most meglevőhöz, orgazdaság megítélésében, orgazdaságot színesfémre, ilyen lopás, tolvajok számára, büntetőjog szigorításának, legteljesebb szigorral, büntetőeljárás eredményességének, büntetőeljárás hatékonysága, büntetőjogi fenyegetettsége, statisztikai adatok, elkövetési értéket, bűnözésnek mintegy, felderítési aránya, ezzel összefüggő, társadalomnak azonban, bűncselekmény tipus, kormány álláspontjával, általa fémjelzetteket, kérésünk tulajdonképpen, elszaporodott kulturális, kérdést minél, kellő visszatartó, falnak beszéltek, érvényben lévő, büntetési tétel, színesfémötvözet, nagyságrendekkel, bűncselekményből, színesfémlopások, lelkiismeretlen, eltulajdonítása, országgyűléstől, cselekményeknek, joghátrányokkal, fenyegetettsége, büntetőeljárás, álláspontjával, tárgysorozatba, bronzszobrokat, fémjelzetteket, neuralgikusabb, tulajdonképpen, indítványunkat, közterületeket, tulajdonítanak, szigorításának, katasztrófákat, színesfémlopás, következetesen, lelepleződésük, körülbástyázva, előterjesztést, megítélésében, következtében, indítványukat, elszaporodott, módosításával, újragondolása, bűncselekmény, nyerészkedési, igénybevétele, megítélésének, alkatrészeket, szigorítására, előidézhetnek, szempontjából, társadalomnak, megvásárolják, kormánypártok, szaporaságára, elutasították, eredményezzen, bársonyszékét, kereskedelem, statisztikai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.